Inkább felpattanok a robogó expresszre és - ha még nem késő - előállok egy saját recepttel!
Ez pedig nem más, mint az Óbudai Vízben Sült Tojás! Röviden Ó.V.S.T.!
WOW!😀
Hozzávalók:
1 db mélyebb teflon edény
2 db tojás
2-3 dl víz
Elkészítés módja:
Öntsd a vizet a teflon edénybe, úgy, hogy az alját ujjnyi magasságban ellepje.
Forrald fel a vizet. Amikor forr, üss bele 2 tojást. A víz újraforrásától számítva 1-2 perc múlva (attól függően, hogy milyen lágyan szereted a tojás sárgáját) a vizet öntsd le a tojásoktól. Nálam egy kicsit odatapad az edényhez a tojás, így nem szánkózik ki az edényből, megvárja szépen, amíg a vizet leöntöm róla. De ha biztosra akarsz menni, egy kiszedővel nyúlj alá és csúsztasd a tányérodra. Ízesítheted sóval, pár csepp szója szósszal, vagy olíva olajjal.
Igazad van, a receptem átmenet a buggyantott tojás és a tükörtojás között, de egyik sem. Vagyis új recept! Azok számára előnyös, akik nem szeretik a lágy tojást hámozni és akik zsír szag mentesen szeretnének étkezni.
Hajrá! Süsd meg vízben!
🐔🍳🍴🐔🍳🍴🐔🍳🍴🐔🍳🍴
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése