2021. május 23., vasárnap

Vízben sült tojás

Sokat gondolkoztam azon, mi lehet a magyarázata annak, hogy Magyarországon 1989 óta  a szakácskönyvek kiadása a legjobb üzlet, elszaporodtak a főzőműsorok, főző csatornák,  és az internetes receptoldalak látogatottsága óriási. Fel is állítottam egy elméletet a magam számára, melynek taglalásától  - egyenlőre - megkíméllek, kedves és éhes Olvasó! 

Inkább felpattanok a robogó expresszre és - ha még nem késő - előállok egy saját recepttel!

Ez pedig nem más, mint az Óbudai Vízben Sült Tojás! Röviden Ó.V.S.T.! 

WOW!😀

Hozzávalók:

1 db mélyebb teflon edény
2 db tojás
2-3 dl víz

Elkészítés módja:

Öntsd a vizet a teflon edénybe, úgy, hogy az alját  ujjnyi magasságban ellepje.
Forrald fel a vizet. Amikor forr, üss bele 2 tojást. A víz újraforrásától számítva 1-2 perc múlva (attól függően, hogy milyen lágyan szereted a tojás sárgáját) a vizet öntsd le a tojásoktól. Nálam egy kicsit odatapad az edényhez a tojás, így nem szánkózik ki az edényből, megvárja szépen, amíg a vizet leöntöm róla. De ha biztosra akarsz menni, egy kiszedővel nyúlj alá és csúsztasd a tányérodra. Ízesítheted sóval, pár csepp szója szósszal, vagy olíva olajjal.

Igazad van, a receptem átmenet a buggyantott tojás és a tükörtojás között, de egyik sem. Vagyis új recept! Azok számára előnyös, akik nem szeretik a lágy tojást hámozni és akik zsír szag mentesen szeretnének étkezni.

Hajrá! Süsd meg vízben!

🐔🍳🍴🐔🍳🍴🐔🍳🍴🐔🍳🍴





Nincsenek megjegyzések: